Välillä tekee mieli kokeilla uusia reseptejä. Eilen päätin kokeilla kahta uutta sellaista. Ruuaksi tein kesäkurpitsa-pekonivuokaa, ohje äidiltä, alunperin ehkä Maaseudun Tulevaisuus-lehdestä.

Kesäkurpitsa-pekonivuoka

1 1/2 dl risottoriisiä

600 g kesäkurpitsaa

2-3 tomaattia

1/2 prk (125g) Koskenlaskija Kantarelli-sulatejuustoa

1 sipuli

1 tl suolaa

1 tl basilikaa

2 dl ruokakermaa

1/2 dl maitoa

pinnalle: 1 pkt (140g) pekonia

Mittaa riisi uunivuokaan. Kuutioi kesäkurpitsa, tomaatit sekä sulatejuusto, leikkaa sipuli reiluiksi lohkoiksi. Laita nämä sekä mausteet vuokaan ja sekoita. Lisää ruokakerma ja maito. Kypsennä 225 asteessa 25 min, lisää kolmeen osaan leikatut pekonisiivut tasaisesti vuoan päälle ja jatka paistamista vielä n.20 min, kunnes pekonit ovat rapeita.

Itse korvasin kantarelli-sulatejuuston ihan tavallisella sulatejuustolla ja hyvää oli näinkin.

IMGP0522.jpg

Jälkkäriksi tein Kinder-piirakkaa.

Kinder-piirakka (uunipellillinen)

6 dl sokeria

5 dl vehnäjauhoja

2 tl vaniljasokeria

4 tl leivinjauhetta

6 rkl tummaa kaakaojauhetta

3 dl kiehuvaa vettä

300 g sulatettua voita tai margariinia

4 munaa

Sekoita sokeri, jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja kaakaojauhe keskenään. Kiehuta vesi ja sulata voi. Sekoita ne keskenään ja hämmennä puuhaarukalla kuivien aineiden joukkoon. Lisää puuhaarukalla sekoittaen vielä munat yksitellen taikinaan.

Paista 200 asteessa n. 30-35 min. Jäähdytä piirakkapohja hyvin ennen kreemin ja suklaan laittoa.

Voikreemi

150 g voita

5 dl tomusokeria

4 tl vaniljasokeria

2 keltuaista

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri kunnolla vaahdoksi (5-10 min). Lisää joukkoon vaniljasokeri ja keltuaiset yksitellen. Vatkaa vielä hetki. Levitä notkea kreemi jäähdytetyn pohjan päälle ja laita suklaan sulatuksen ajaksi pakasteeseen, jotta lämmin suklaa ja kreemi eivät sekoitu keskenään.

Kuorrutus

250 g maitosuklaata sulatettuna

Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa ja levitä kovettuneen kreemin päälle. Koristele pinta nonparelleilla.

IMGP0523.jpg

Aika makea pläjäys, mutta olihan se hyvää.

Jossain blogissa olen nähnyt maitosuklaan päälle valkosuklaalla tehdyt marmoriraidat, mutta toimii näinkin.