Tontulla on piippalakki
sekä päällä pitkä takki.
Kun se kahlaa lumessa,
on lapset vielä unessa.



Daim-karkit
Tämän ohjeen sain eräältä ystävältä, en muista kirjan nimeä, mutta joku makeiskirja.
Ja hyviä olivat cheeky.

Ja tässä siis ohje:

Suklaakuorrutteiset krokantit (25-30 kpl)
50g voita
1,5dl sokeria
0,5dl vaaleaa siirappia
 
200g maitosuklaata kuorruttamiseen

Sekoita voi, sokeri ja siirappi paksupohjaisessa kattilassa. Sulata ainekset miedolla lämmöllä keskenään ja kiehauta sen jälkeen. Sekoita silloin tällöin ja keitä seosta edelleen, kunnes sokerilämpömittari näyttää 142 astetta (heikko karamelliasta). Itse keitin seosta noin 12 minuuttia. Kaada seos leivinpaperilla päällystetylle pellille jäähtymään. Leikkaa levy sopiviksi paloiksi ennen kuin se jähmettyy kokonaan, ja anna palojen sen jälkeen kovettua.
Taita suklaa paloiksi kulhoon ja sulata ne vesihauteessa. Kasta karamellipalaset sulaan suklaaseen, valuta ylimääräinen suklaa pois ja jäähdytä. Säilytä palat viileässä.