Tänään ajattelin ommella loman loppumis / työn alkamis-kassin. Selailin aikani lehtiä ja lopulta oikeanlainen malli löytyi. Kuvassa se näytti tältä:

mallissa eniten minua kiehtoi tuo pieni yksityiskohta; alakulmaan tuleva D-rengas ja koukku. Aloin leikellä kankaita ja kokoamaan kassia. Sitten tulikin ensimmäinen ihmetys; ohjeessa käskettiin leikata 6 isoa neliötä ja samanmoiset toiset tehdä hirsimökkitekniikalla. Nämä ommeltaisiin kahden kolmion neliöiksi, minkä jälkeen minulla oli 12 samanlaista neliötä. Ohjeessa kuitenkin oli kuvan avulla esitetty miten neliöt kootaan 2 vierekkäin ja 5 allekkain eli vain 10 neliötä. Mihin ne 2 sitten kuuluvat? No kokosin ohjeen mukaan 10 neliötä ja aloin ommella sivusaumoja. Siinä vaiheessa kassi näytti aika korkealta ja kapealta, mutta jatkoin vaan yritystä. Taitin kulmat alhaalta ylöspäin, mutta kassistapa tulikin todella kapea ja korkeampikin kuin mallissa. Yritin taas katsoa kuvaa ja ohjetta, mutta en siihen mitään tolkkua saanut. Kuvan kassissahan näkyy 4 kokonaista neliötä sivulla. Näin ollen toiset 4 on takapuolella ja 2 pohjassa. Mutta jos alhaalta kulmia taittaa ja nostaa ylös, ei sivuihin jää kahta kokonaista neliötä. Päivän ompelun ja purkamisen jälkeen lopetin tyytyen siihen, etten saa uutta kassia .

Olikohan tämän kassin ompelun epäonnistuminen minulle muistutus siitä, että tilkkupeitotkin ovat vielä tikkaamatta. Lupasinhan ne tehdä valmiiksi ennen uuden projektin aloittamista.

 

Nyt nautitaan kuitenkin viimeisistä lomapäivistä ja aloitetaan työt vanhaa kassia käyttäen.