Suodatinpusseista tehtyjä ruusuja ja niistä edelleen tehtyjä kransseja olen jo jonkin aikaa ihaillut toisten blogeissa. Perjantaina töistä lähtiessäni kurvasin kaupan kautta ja ostin paketin valkaistuja suodatinpusseja. Illalla piirsin juomalasia apuna käyttäen aina kaksi ympyrää yhdelle pussille. Laitoin kolme pussia päällekkäin ja yhdistin nitojalla ympyröiden keskeltä. Sitten leikkasin ympyrät irti.

IMGP0738.jpg

Leikattuja ympyröitä katsellessani tiesin heti, etten haluaisi valkoista ruusukranssia. Siispä miettimään, miten ja millä värillä ympyrät värjäisin. Kaapista sattui löytymään pieni purkillinen tekstiileille tarkoitettua värijauhetta. Sekoitin jauheen pieneen vesimäärään ja dippasin ympyrää hieman joka reunalta liuokseen (nähtäväksi jää miten kauan väri kestää). Hieman kuivuneet ympyrät rytistelin kerros kerrokselta ruusuiksi.

IMGP0739.jpg

Kun ruusut oli rytistelty, aloin miettiä mistä teen kranssipohjan. Valmista styrox-pohjaa kun ei sattunut kotona olemaan. No löysin varastosta palan finnfoamia ja aloin siitä sahalla ja mattoveitsellä väkertämään pohjaa. Sattumalta kangasvarastosta löytyi ruusujen kanssa juuri saman sävyistä pellavaa. Siitä leikkasin muutaman sentin levyistä suikaletta ja päällystin pohjan, jottei ruusujen välistä pilkistäisi finnfoamia (harmi kun en huomannut pohjaa kuvata). Sitten vain kuumaliimalla liimasin ruusuja kranssipohjaan vieri viereen ja valmista tuli.

IMGP0743.jpg

Tässä vielä parvekkeella, luonnonvalossa kuvattu valmis kranssi. Olen lopputulokseen tyytyväinen. Työhuoneen harmaa seinä saa tästä vähän väriä ja piristystä.