Tulipas taas taukoa bloggaamiseen. Täällä vaan tuntuu, ettei mitään tapahdu. Ompelukone on ollut hiljainen, samoin ovat mosaiikit saaneet olla koskemattomina. Talven varalle on sentään mehuja pullotettu, hilloja keitetty ja marjoja pakastettu.

Mutta otsikkoon; olen kauan jo kärsinyt oireilevasta vatsasta. Ystävän ehdotuksesta päätin kokeilla vehnäjauhon pois jättämistä. Ja se onkin muuten ollut työlästä, jopa täytelakritsipatukoissa (mun lemppareissa) on vehnäjauhoa. Ja gluteenittomat tuotteet ovat myös aika hintavia. Nyt lomalla se on vielä jotenkin mahdollista seurata syömisiään, mutta en tiedä miten käy, kun työt taas alkaa.

Tänään leivoin Viljatuotteen vaaleasta gluteenittomasta jauhoseoksesta pakkauksen ohjeen mukaan juustosarvia. Toisin kuin olen kuullut, leipominen oli helppoa, ei tarttunut taikina purukumin tavoin alustaansa. Ehkä eivät vehnäjauholeipomusten tavoin yhtä hyvin kohonneet, mutta ihan hyviä niistä tuli. Heti piti teekupposen parissa maistaa uunituoreita leipomuksia.

IMGP0789.jpg

Siinä maistellessa tuli mieleen, että jos ensi kerralla piilottaisi sarvien sisään paprikakuutioita ja kinkkusuikaleita....tai jättäisi juuston pois ja sujauttaisi halkaistun sarven sisään marmeladia....

Hyviltä maistuivat näinkin :)