Eilen tein kaneliässä-piparitaikinan jääkaappiin tekeytymään. Ja tänään leivoin ja paistoin ne.

IMGP0682.jpg

Kaneliässät (50 kpl)

 

200g margariinia

2dl sokeria

1 muna

1tl vaniljasokeria

11/2tl kanelia

1tl leivinjauhetta

4dl vehnäjauhoja

 

koristeeksi:

3/4dl sokeria

2tl kanelia

 

1. Vaahdota rasva ja sokeri.

2. Lisää muna hyvin vatkaten.

3. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita taikinaan.

4. Kääri taikina kelmuun. Anna levätä jääkaapissa muutama tunti.

5. Jaa taikina osiin. Pyöritä taikinasta pikkusormen paksuisia tankoja. Leikkaa ne noin 7cm:n pätkiksi. Pyöritä pätkät lautasella sokeri-kaneliseoksessa.

6. Muotoile tangosta pellille leivinpaperin päälle ässän muotoisia pikkuleipiä. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia.