...vaivasi meitä kolmen vuorokauden verran. Ja miten selvisimme niistä päivistä??? Talomme lämmitys tapahtuu puukattilan voimin, joka kierrättää lämmintä vettä lattioissa. No siihen kierrättämiseen tarvitaan sähköä, joten ei onnistunut lämmittäminen  ! Saimme taloon kuitenkin lämpöä vähän saunan kiuasta ja takkaa lämmittäen. Vessassa toki voi käydä, mutta vettä ei voinut päästää, koska meillä on oman kaivon vesi ja pumppu tarvitsee toimiakseen sähköä. Mikä neuvoksi?  No pihaojassa on vettä riittämiin, joten sieltä ämpärillä pyttyyn jätösten päälle! Lapset saivat joulupaketeistaan kaikkea villasukista pelikonsoliin ja suklaasta cd-levyihin. Villasukat eivät kiinnostaneet, mutta pelikonsoli pääsi heti käyttöön. Kunnes tuli sähkökatkos! Pelikonsoli sai kököttää television vieressä, mutta villasukat päätyivät jalkoja lämmittämään  ! No entäs sitten ruoan laittaminen. Meillä kun ei ole kuin sähköllä toimivia laitteita! No onneksi anopilla on naapurissa aggregaatti ja mummikin puuhelloineen asuu vain seitsemän kilometrin päässä! Ja entäs peseytyminen? No kun se oman kaivon pumppu ei toimi ilman sähköä. Mutta onneksi puolentoista kilometrin päässä on mieheni veljen perheen mökki. Sinne kun vesi tulee kaivosta kantamalla ja lämmitys toimii puilla, eikä tarvita sähköä  ! Koska päivän valoisa aika on kovin lyhyt, piti keksiä sopivaa puuhaa kynttilän valossa tekemiseen. No minäpä hain kutimet ja virkkuukoukun kera lankojen käteen. Näitä väsäilin:

tyttärelle neuloin "tennarisukat" oman pään mukaan ja ystävän tuttavan syntyvälle vauvalle amigurumi-pupun, joka kuvasta näkyen on vielä vähän kesken. Ja tietysti koirien kanssa kävin päivisin kävelyllä:

Siinä meidän koirulit, Sulo ja Pepe vauhdissa .

Tämä sähköttömyys opetti ainakin minulle sen, kuinka pieni ihminen suurten luonnonvoimien kesekllä on. Näin joulun aikaan onneksi varmasti jokaisella on kynttilöitä, että saa  edes valoa. Ja ulkonakaan ei ollut ihan yhtä kylmää kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.  Meidän perheellä ei ollut hätää, mutta pienten lasten perheillä, vanhuksilla ja eläintiloilla huoli oli varmasti suuri.

Neulomisessa kynttilänvalossa, patteriradiota kuunnellen, oli omaa tunnelmaa. Mutta toivottavasti ei ihan pian tule yhtä pitkää sähkökatkoa  !

RÄISKYVÄÄ VUODENVAIHDETTA KAIKILLE!!!